75Mijls weekend 2020

9 en 10 mei: 75 mijl en gezelligheid met elkaar!

9 en 10 mei 2020: Het 2e 75Mijls Weekend!

Voor iedereen die een lekker stuk wil zeilen, ervaringen wil uitwisselen en anderen wil ontmoeten

In 2019 hebben we voor het eerst het 75Mijls weekend georganiseerd. En met succes, want er kwamen direct al 27 boten aan de start. Een verlag van het weekend vind je hier. In 2020 dus wederom een 75Mijl weekend waar je je medezeilers ontmoet en ervaringen uitwisselt. 9 en 10 mei 2020 is het zover:

  • De basis is dat je gedurende dit weekend de 75Mijls IJsselmeer vaart, inclusief de daarvoor geldende regels.
  • Starten op zaterdag 9 mei rond 9 uur in Enkhuizen (de KG boei). Een andere startlocatie of tijdstip mag ook, maar het is natuurlijk leuker gedurende de dag met elkaar op te varen!
  • Iedereen vaart de baan van de 75Mijls naar Stavoren (link- of rechtsom al naar gelang je voorkeur), alwaar we aan het einde van de dag elkaar ontmoeten in de oude haven (verderop op deze pagina is aangegeven aan welke steiger we gaan liggen).
  • Steigerborrel in Stavoren; zorg zelf voor iets lekkers waarmee jij jezelf en anderen kunt verwennen. 's Avonds allicht met elkaar wat gaan eten? Of juist wat koken aan boord? De keuze staat vrij!
  • Zondagochtend 10 mei kies je zelf je vertrektijd om de 75Mijls IJsselmeer te voltooien (terug naar Enkhuizen of elders afhankelijk waar je bent gestart). Net als op de eerste dag is het natuurlijk leuk en spannend als je tegelijk met andere deelnemers start zodat je gelijk op kunt varen (maar natuurlijk net iets sneller dan die ander ;-)

Zoals gebruikelijk met de 75Mijls IJsselmeer zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Echter het havengeld, alsmede andere kosten zoals voor eten en drinken komen voor rekening van de deelnemers zelf.

Belangrijk: Het 75Mijls weekend is bedoeld voor iedereen die houdt van lekker zeilen. Dus zowel voor de wedstrijd- als de recreatieve zeiler. Solo, two-handed en full-crew. Met je familie of je vaste groepje van zeilmaatjes. Probeer dus ook anderen in je kennissenkring te enthousiasmeren om mee te doen en de uitdaging aan te gaan!

Inschrijven

Inschrijven voor het 75Mijls Weekend doe je door je, net als anders, in te schrijven voor de 75Mijls IJsselmeer. Geef daarbij dan aan dat je op 9 mei van start gaat (pagina 3 van het formulier) en dat je mee doet het het subklassement "75Mijls weekend (9-10 mei 2020)" (pagina 7 van het formulier). Alle deelnemers die bij inschrijving aangeven mee te doen aan dit subklassement zie je onderstaand terug in het overzicht van deelnemers aan het 75Mijls Weekend.

Waar meren we af in Stavoren?

We hebben met de havenmeester van Stavoren geregeld dat alle deelnemers van het 75Mijls Weekend bij elkaar kunnen afmeren in de oude haven aan een aparte steiger.

Onderstaand is aangegeven waar we met onze boten op zaterdagavond kunnen liggen:

Wat te doen met slecht weer?

Mocht de weersverwachting voor het weekend van 9/10 mei slecht zijn, dan wordt het 75Mijls Weekend verplaatst naar een andere datum.

Nadat je bent ingeschreven zullen we je per email (en op deze website) op de hoogte brengen indien het 75Mijls Weekend wordt uitgesteld.

Voor- en napret

Op Zeilersforum.nl is er een levendig topic over de 75Mijls IJsselmeer en 30Mijls Markermeer. Daar wordt ook al gediscussieerd over het 75Mijls Weekend. Allicht leuk om ook eens een kijkje te nemen!

Vragen of tips?

Neem contact met ons op via het contactformulier of stel je vraag op Zeilersforum.nl

Deelnemers en uitslag 75Mijls Weekend 2020

Onderstaand de lijst van deelnemers die zich tot nu toe hebben ingeschreven. Nadat de deelnemers hun prestatie hebben geregistreerd vind je hier ook de uitslag van het 75Mijls Weekend.

Wie gaan starten 75Mijls Weekend?
Klassement 75Mijls IJsselmeer Weekend

LEGENDA:

Datum: De datum waarop is gefinisht. Indien de prestatie nog niet is geregistreerd dan is dit de datum die bij inschrijving als startdatum is opgegeven.

Klasse:

  • Solo
  • Two-handed
  • Full crew

L/R: De richting waarin de baan is gevaren:

  • L = Linksom (tegen de klok in)
  • R = Rechtsom (met de klok mee)

Gezeilde tijd: De netto gezeilde tijd exclusief eventuele rustperiode.

Startlocatie: De boei waar de baan is gestart en waar wordt gefinisht.

Rustlocatie: De boei waarbij de rustpauze is aangevangen (alleen van toepassing voor de 75Mijls IJsselmeer)

Rust tijd: Duur van de rustperiode in uren (alleen van toepassing voor de 75Mijls IJsselmeer).

Gem.: De gemiddelde snelheid in knoop berekend uit de zeiltijd (exclusief rusttijd) en de lengte van de baan. Degene met het hoogste gemiddelde komt bovenaan in het klassement voor line honors! Door de gemiddelde snelheid (en niet de gezeilde tijd) als basis te nemen voor het line honors klassement wordt voorkomen dat variatie in de lengte van de baan als gevolg van het verleggen van boeien invloed heeft op het klassement.

LWL DL: De handicap zoals bepaald op basis van het type boot.

Corr gem.: De gemiddelde snelheid in knoop berekend uit de de zeiltijd (exclusief rusttijd), de handicap TCF en de lengte van de baan. Degene met het hoogste gemiddelde komt bovenaan in het klassement (voor het line honors klassement wordt gerekend met het ongecorrigeerde gemiddelde; zie hierboven)!

Status:

  • DNS - niet gestart
  • DNF - niet gefinisht
  • DSQ - gedisqualificeerd
  • AR (3) - Afwachting Registratie - de deelnemer moet zijn prestatie nog registreren. Als dat een week na de startdatum nog niet is gebeurd volgt DNS. Het getal tussen haakjes geeft aan hoeveel dagen er nog resteren om te registreren.
  • OP (7) - Open voor Protest - De deelnemer heeft zijn prestatie geregistreerd. Indien iemand van mening is dat de geregistreerde prestatie onjuist- of niet conform de wedstrijdbepalingen is, kan middels het contactformulier protest bij de organisatie van de 75Mijls worden aangetekend. Protesten zijn mogelijk tot uiterlijk 1 week na registratie van de prestatie. Het getal tussen haakjes geeft aan hoeveel dagen er nog resteren om protest aan te tekenen.
  • P - Protest - Er loopt een protest tegen de geregistreerde prestatie dat door de organisatie van de 75Mijls IJsselmeer wordt geĆ«valueerd.
  • D - Definitief - De prestatie is gecontroleerd door de organisatie van de 75Mijls IJsselmeer en er zijn geen steekhoudende protesten ontvangen binnen 1 week na het registreren van de prestatie. De prestatie is nu definitief voor het klassement!

Track: URL Link naar kaart met gevaren track.

Weer: URL Link naar de KNMI website met actuele waarnemingen. Voor de 75Mijls IJsselmeer worden de actuele waarnemingen van het KNMI station Stavoren getoond en voor de 30Mijls Markermeer de waarnemingen van station Houtribdijk. Dit zijn de waarnemingen voor de dag waarop de deelnemer is gestart. In het geval een rustpauze is genomen en de dag erna verder is gevaren moet handmatig op de KNMI site even de volgende dag worden geselecteerd om het weer gedurende deze dag te zien. De actuele waarnemingen van de KNMI stations zijn uiteraard slechts een benadering van het weer dat daadwerkelijk heerste ter plekke van de deelnemer gedurende het afleggen van de baan.