75 & 30Mijls

Wie zijn de organisatoren?

Samen maken we een leuk evenement!

De organisatie van de 75 & 30Mijls is in handen van Otto le Grand en Berry Dijkhuizen, tezamen met een aantal 'baancommissarissen'. Wij doen dit als hobby; belangeloos, voor alle deelnemers en naar wij hopen ook met alle deelnemers. We doen dit naast ons dagelijkse werk. We hopen dan ook niet alleen op een ieders begrip op een moment dat er misschien iets niet helemaal perfect is geregeld, maar waarderen het ook enorm als deelnemers met een positieve insteek helpen de 75 & 30Mijls tot een succes te maken en verder te verbeteren!

Otto le Grand

Als kind was ik al met bootjes bezig. Bootjes tekenen, zeiltje op de rubberboot maken en natuurlijk dromen van je eigen boot voor later als je groot was. En eenmaal 'groot' ga je verder met lekker buitenspelen op- en in het water. Windsurfen, kitesurfen, kanoën. Maar ook zeilen! In het weekend maak ik vanuit mijn thuishaven Enkhuizen dan regelmatige mooie tochten met de J/111 ZEILBLIJ en pak af en toe, solo (200Myls SOLO) of two-handed, een wedstrijdje mee.

Professioneel ben ik als programma/projectmanager actief in implementatietrajecten op het snijvlak van IT en business.

Berry Dijkhuizen

In mijn jeugdjaren trok de snelheid en spektakel van het windsurfen me meer dan zeilen. In latere jaren ontdekte ik de vele interessante(re) dimensies van het zeilen en kon ik de ervaring van de wind opgedaan met windsurfen mooi gebruiken. In eerste instantie toerend met gezin maar al snel begon het wedstrijdzeilen ook te prikkelen. Drie jaar geleden de stap gemaakt naar een J/120 en daarmee varen we zowel full crew (woensdagavonden en twee keer per jaar een weekendwedstrijd up/downwind), dual handed (50Mijl) en ikzelf solo (200Myls SOLO).

We liggen met Jipper in de Blocq van Kuffeler en ons vaargebied strekt zich van het Markermeer tot Denemarken en Engeland. Zomers organiseren we onder de vlag van de Vereniging van Toerzeilers vakantietochten waarbij we meestal met een zestal boten bemand door gezinnen met kinderen (8 tot 15 jaar) deze kusten onveilig maken.

Professioneel werk ik bij een bedrijf dat software maakt voor vastgoedorganisaties waarmee ze hun bezit vanuit een financieel perspectief beter in kaart kunnen brengen en daarop kunnen sturen. Ik ben daar verantwoordelijk als Financieel Manager.

Wim van Slooten

Wim is het primaire aanspreekpunt en de enthousiastmeerder voor de 30Mijls Scheveningen. Met een aantal Fastnet races "under his belt" is hij een ervaren zeiler die daar ook enthousiast over kan vertellen. Wim is bij Jacht Club Scheveningen betrokken bij het organiseren van de IJspegel Trofee.


Paul Gladdines

Watersporter in hart en nieren, fanatiek wedstrijdzeiler, zeil ontwikkelaar, teambuilder en organisator. Aanwezig (varend en ondersteunend) op vele wedstrijdevenementen in binnen- en buitenland.

Professioneel is is Paul werkzaam binnen zijn bedrijf SAILWORKZ waarbij hij er alles aan doet om het beste uit de boot en bemanning te halen.


Gert-Jan Oelp

Pas op latere leeftijd ben ik in aanraking gekomen met het zeilen en die hobby nutten we volledig uit. Samen met mijn vrouw Annette en poes Skippy, varen we vanuit Sint Annaland in de Zeeuwse Delta en daarbuiten. Wij varen met een Winner 12.20P, met de naam “JanJan”. Hiermee eren wij onze beider vaders. Naast toeren vaar ik graag in teamverband een wedstrijdje. Aan de Goofys, Grevelingencup, 40 mijl van Bru en de Antwerprace doe ik graag mee. Met een team organiseer ik al geruime tijd de wedstrijdjes voor WSV St. Annaland. Het was al langer een wens om een wedstrijdbaan te organiseren, die we konden varen wanneer we wilden. Die wens komt nu in vervulling! De baan is zo bedacht dat, boten vanuit de Grevelingen, West kant Oosterschelde, het Veerse Meer en andere havens aan de Oosterschelde, makkelijk mee kunnen doen vanwege de verschillende start en finishpunten.

Professioneel werk ik voor een bedrijf dat planningssoftware maakt voor contact centers. Voor de Benelux markt ben ik verantwoordelijk voor sales.

Gert-Jan is het primaire aanspreekpunt en de enthousiastmeerder voor de 30Mijls Oosterschelde.