75 & 30Mijls

Over hoe deze wedstrijd/prestatietocht is ontstaan

Herkenbaar?

Regelmatig lezen we dat het enthousiasme voor traditionele ‘up-down’ wedstrijden, meestal met een voltallige bemanning, afneemt en dat de wedstrijdvelden krimpen. Daarentegen lijken de meer avontuurlijke wedstrijd/toertochten aan populariteit te winnen en is met name het short-handed zeilen meer in trek dan ooit. De 200 MYLS Solo is een goed voorbeeld; alle beschikbare startplaatsen zijn in mum van tijd vergeven!

Met zeilen zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden, beschikbare tijd, bemanning en een veilige en goed varende boot. Grote kans dat er precies op de dag dat je had gepland aan dat leuke evenement mee te doen wel ‘wat is’ dat roet in het eten gooit. Teveel wind, of juist een gebrek daaraan. Koude of regen. Ziekte, verjaardagen of familieverplichtingen. Geen tijd voor de delivery van de boot naar de startlocatie. Materiaalpech. Bemanning die op het laatste moment moet afhaken. Je hebt een hekel aan teveel boten op de startlijn met kans op aanvaringen. Of je hebt gewoon geen zin! Enfin, veel redenen waarom je allicht een evenement aan je voorbij moet laten gaan terwijl deelnemen toch zo leuk zou zijn geweest!

Bij de 75 & 30Mijls gaat dat anders!

Bij de 75 & 30Mijls gaat het heel anders! Hier kun je aan deelnemen wanneer het jou uitkomt, wanneer je boot er klaar voor is en wanneer het weer je aanstaat! Ideaal dus voor de toerzeiler die de uitdaging zoekt om, al dan niet met een rustpauze, eens 75 of 30 mijl te zeilen. Maar ook een uitdaging voor de fanatiekeling die weken lang de weerverwachting volgt en de polair van zijn boot optimaliseert om op die ene dag een recordtijd neer te zetten! En mocht je de smaak te pakken hebben: je hoeft niet een heel jaar te wachten totdat het evenement weer plaatsvindt. Bij de 75 & 30Mijls kun zo vaak meedoen als je wilt en 24x7, 365 dagen per jaar starten!

Kortom: Starten wanneer en waar je wilt, 75 of 30 mijl zeilen, een heel jaar in competitie!