30Mijls weekend 2022

21 mei 2022: 30 mijl zeilen en gezelligheid met elkaar!

Mark your calendar, 21 mei 2022: 30Mijls IJsselmeer!

Vijf jaar zijn we inmiddels op verschillende banen aan het varen verspreid over Markermeer, IJsselmeer en sinds twee jaar ook op zee, het Haringvliet en de Oosterschelde.

De formule: Een wedstrijd/prestatietocht op een door de deelnemer zelf te bepalen moment en met een zelf te bepalen start- en finishlocatie. Boten die voor het klassement streden, boten die meerdere keren de baan op gingen om hun eigen tijd te verslaan, boten die voor het eerst aan een wedstrijd meededen en boten die gewoon lekker wilden varen met een doel. Kortom, iedereen heeft zo zijn eigen reden om de baan op te gaan en deze passen allemaal binnen het concept!

Met veel plezier zijn er, in aanvulling op deze formule, twee events georganiseerd (75Mijls weekend in 2019 en 30Mijls Markermeer in 2019) maar de coronaperiode zorgde ervoor dat we van edities in 2020 en 2021 hebben moeten afzien.

Maar we mogen weer!

We zouden graag weer een weekend willen organiseren waar we elkaar weer eens in levende lijve ontmoeten en ervaringen uit kunnen wisselen?! Daarom organiseren we dit jaar het 30Mijls IJsselmeer weekend (21 mei):

  • De basis is dat je op deze zaterdag dit weekend de 30Mijls IJsselmeer vaart, inclusief de daarvoor geldende regels.

  • Starten op zaterdag 21 mei rond 9 uur in Enkhuizen (de KG boei). Een andere startlocatie of tijdstip mag ook, maar het is natuurlijk leuker gedurende de dag met elkaar op te varen!

  • Iedereen vaart de baan van de 30Mijls IJsselmeer links- of rechtsom al naar gelang je voorkeur alwaar we aan het einde van de dag elkaar ontmoeten in de Buyshaven.

  • Steigerborrel na afloop in de Buyshaven in Enkhuizen; zorg zelf voor iets lekkers waarmee jij jezelf en anderen kunt verwennen. Koele drankjes zijn tegen een geringe vergoeding beschikbaar vanuit de Kombuys (tent midden in de haven). 's Avonds allicht met elkaar wat gaan eten? Of juist wat koken aan boord? De keuze staat vrij!

Zoals gebruikelijk bij de 30Mijls IJsselmeer zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Echter het havengeld, alsmede andere kosten zoals voor eten en drinken komen voor rekening van de deelnemers zelf.

Belangrijk: Het 30Mijls IJsselmeer weekend is bedoeld voor iedereen die houdt van lekker zeilen. Dus zowel voor de wedstrijd- als de recreatieve zeiler. Solo, two-handed en full-crew. Met je familie of je vaste groepje van zeilmaatjes. Probeer dus ook anderen in je kennissenkring te enthousiasmeren om mee te doen en de uitdaging aan te gaan!

Hopelijk zien we je meevaren in dit weekend en maken we er een knallend zeilweekend van!

Inschrijven

Inschrijven voor het 30Mijls Weekend doe je door je, net als anders, in te schrijven voor de 30Mijls IJsselmeer. Geef daarbij dan aan dat je op 21 mei van start gaat en dat je mee doet het het "30Mijls Weekend 21/22 mei 2022)" (pagina 17 van het inschrijfformulier).

Als je bent ingeschreven zal de organisatie je per email op de hoogte houden van de ins&outs van het evenement.

Wat te doen met slecht weer?

Mocht de weersverwachting voor het weekend van 21/22 mei slecht zijn, dan wordt het 30Mijls Weekend verplaatst naar een andere (nader te bepalen) datum.

Nadat je bent ingeschreven zullen we je per email (en op deze website) op de hoogte brengen indien het 30Mijls Weekend wordt uitgesteld.

Voor- en napret

Op Zeilersforum.nl is er een levendig topic over de 75&30Mijls. Allicht leuk om ook eens een kijkje te nemen!

Vragen of tips?

Neem contact met ons op via het contactformulier of stel je vraag op Zeilersforum.nl